Robonomistin tarina

Otto Laosmaa /

Robonomist sai alkunsa, kun yrityksen perustajat Juha ja Otto kyllästyivät asiantuntijatyön loputtomiin rutiinitöihin. Varsinkin tietotuotannon jatkuvuuden haasteet johtaa siihen, että asiantuntijat käsittelevät samaa tietoa tai dataa päivästä ja kuukaudesta toiseen. Halusimme luoda ratkaisun, joka vapauttaisi asiantuntijat keskittymään siihen, mikä todella vaatii heidän osaamistaan – analyysiin ja oivalluksiin.

Meidän missio on tehdä asiantuntijatyöstä sujuvampaa ja tuottavampaa ilman turhaa hypetystä – yksinkertaisesti tekemällä asiat toimimaan paremmin.Tästä ajatuksesta perustimme Robonomistin vuonna 2019 ja vuosien varrella olemme kehittäneet robottiperheen, joka hoitaa datan keräämisen, päivittämisen ja esittämisen automaattisesti. Viiden vuoden jälkeen voi jo sanoa, että visiomme toteutuu asiakkaidemme organisaatioissa: asiantuntijat voivat keskittyä enemmän olennaiseen – ratkomaan talouden haasteita, tulkitsemaan tietoa ja tukemaan päätöksentekoa. 

Aloittaessamme kaupallisia tietotyön kaupallisia ratkaisuja ei juuri ollut ja avoimen lähdekoodin työkalut olivat varsinkin tiedon julkaisun ja kuvioiden piirtämisen suhteen kankeita. Varsinaisen haasteen meidän tuote- ja palvelukehityksen kannalta tuo tiedon, kuvioiden ja julkaisujen automaattinen päivittäminen. Tämä tarkoitti, että rakensimme räätälöityjä ohjelmistorobotteja, jotka pystyivät hoitamaan monimutkaisia ja toistuvia tehtäviä, kuten datan keräämisen eri lähteistä, tiedon esikäsittelyn ja raporttien tuottamisen, ja etenkin. Omat työkalumme muokkautuvat joustavasti asiakkaiden tarpeiden mukaan, olivatpa ne sitten tietojen keräämistä eri lähteistä, datan analysointia tai raportoinnin automatisointia. Tämä joustavuus mahdollistaa sen, että voimme tarjota räätälöityjä ratkaisuja erilaisille organisaatioille, palvelemme sekä julkista sektoria, kuntia, valtion elimiä ja yksityisen sektorin toimijoita.

Meitä motivoi halu tehdä tiedosta aidosti hyödyllistä ja vaikuttavaa sekä tuoda julkisen tiedon täysimittainen käyttö yhteiskuntaan. Voin tieto on edelleen alihyödynnetty voimavara sekä julkisen että yksityisen sektorin päätöksenteossa. Haluamme hyödyntää avoimen datan mahdollisuudet ja varmistaa, että organisaatiot saavat luotettavaa ja ajantasaista tietoa päätöksenteon tueksi. Julkisen tiedon hyödyntäminen ei ole vain resurssi, vaan se on tapa edistää avoimuutta ja tehokkuutta yhteiskunnassa. 

Siksi olemme kehittäneet laajan valikoiman tietopalveluita, jotka pohjautuvat julkiseen dataan ja huippuasiantuntijoidemme osaamiseen. Viime aikoina olemme erityisesti keskittyneet kehittämään organisaatioiden tarpeisiin suunnattuja tietopalveluita, jotka tukevat päätöksentekoa ajantasaisella ja luotettavalla tiedolla. Olemme rakentaneet räätälöityjä ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme navigoimaan monimutkaisissa taloudellisissa ympäristöissä ja tekemään parempia päätöksiä.

Kategoriat: blog

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *